Header Ads

Kaza Tespit Tutanağı Ücretsiz İndirin - KAZA Tespit Tutanağı Nasıl Sorgulanır

d

Kaza tespit tutanağı, en az iki aracın trafikte kaza yapması sonucu tutulan rapor tutanağı olup, 1 Nisan 2008 tarihinden itibaren kaza raporu düzenleme yetkisi trafik zabıtası ve kaza yapan taraflara paylaştırılmış olup, trafikte yaşanan kaza neticesinde en az 2 araçlı trafik kazalarında, taraflar Kaza tespit tutanağını kendi aralarında tutabilecekleri şeklinde düzenleme yapılmıştır.

Bu düzenleme ile birlikte maddi hasarlı trafik kazalarında Eğer alkol şüphesi yok ise, tarafların evrakları (sigorta, ruhsat, ehliyet) tam ise ve kamu malına zarar gelmemiş ise taraflar kendi aralarında herhangi bir trafik zabıtasının beklemeden kaza raporunu düzenleyebilmektedirler.
Kaza raporunda dikkat edilmesi gereken hususlar nedir bilmiyorsanız , anlaşmalı Kaza raporları nasıl tutulur yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Kaza Tespit Tutanakları Sonrasında Süreç Nasıl İşler

Meydana gelen maddi hasarlı kazaların ardından tarafların tutmuş olduğu kaza tespit tutanakları ve fotoğraflar, sigorta şirketlerinin hasar bölümlerini iletilir.
Ardından kaza tespit tutanağı ve kazaya ait fotoğraflar Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne (SBM) sistemine işlenir. Ardından 3 iş günü içerisinde her sigorta şirketi, kendine ait ait kusur tespiti yapar. Bu kusur tespiti %0 , %50 ve %100 olacak şekilde 3 şekilde düzenlenebilir.

Kusur tespiti konusunda sigorta şirketleri anlaşmaya varılırsa dosya kapanır ve sonuca ulaşılır.
Eğer 3 gün içerisinde herhangi bir anlaşma sağlanamaz ise dosya, Tutanak Değerlendirme Komisyonuna gönderilir ve bunun sonucunda bir karar çıkar.
Tüm bu işlemlerin sonucunda kazanın tarafların SMS ya da e-mail yoluyla bilgilendirilir.

Eğer maddi hasarlı bir trafik kazasında karıştı iseniz ve usullere uygun şekilde anlaşmalı trafik kazası formu doldurduysanız, Bu kazanın kusur dağılımı sonucunu öğrenmek için SGM kaza raporu sorgulama kısmından gerekli bilgiler doldurularak kolaylıkla kusur dağılımının sonucunu öğrenebilirsiniz.

Trafik kazaları kusur dağılımı sonucunu kolaylıkla nasıl öğrenirim diyorsanız alttaki bağlantıya tıklayıp gerekli bilgileri girmeniz yeterlidir.

Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama

1 Nisan 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren kaza tespit tutanağının kullanımı ise oldukça basit bir şekilde Dizayn etmiştir. Kaza tespit tutanakları doldurulması ile ilişkin bilgiler, kaza raporu nasıl düzenlenir yazımızda detaylı bir şekilde anlatılmıştır.

Kısaca değinmek gerekirse, kaza raporunda bulunan bilgiler eksiksiz şekilde doldurulur ve altta kroki alanına basitçe bir çizim yapılır. Kaza tespit tutanakları her eğitim düzeyine uygun Sürücüler için Dizayn edildiği için oldukça basit bir şekilde düzenlenmiştir ve Kroki nasıl çizerim diye düşünüyorsanız, basitçe bir çizim yapmanız bu konuda yeterli olacaktır. Zaten tutulan kaza tespit tutanaklarında Önemli olan husus, kaza yerinin ve anının fotoğraflarıdır. Bu sebepten kaza fotoğraflarını çekmeniz son derece mühim bir konudur.

Tutulan anlaşmalı kaza tespit tutanaklarında önemli olan bir Diğer husus ise iki tarafın birbirlerine sigorta, ehliyet ve ruhsat fotokopilerini değiş-tokuş yapmasıdır. Sigorta şirketlerinin tutulan kaza tutanakları konusunda istediği 3 önemli şey , karşı tarafın ehliyet, ruhsat, sigorta bilgileri, kaza yerine ve anına ait fotoğraflar, son olarak da tutulan ıslak imzalı trafik kaza tespit tutanaklarıdır.

Eğer elinizde kaza tespit tutanağı yoksa Ne yapmam gerekir, kaza tespit tutanağı nereden bulabilirim derseniz alttaki bağlantıya çıkarak tıklayarak Kaza tespit tutanağı PDF formatında rahatlıkla indirip yazdırabilirsiniz.

Kaza Tespit Tutanağı İndirmek İçin Tıklayın



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.