Header Ads

Aracınıza Çarpıp Kaçma Halinde Yapılması Gerekenler


Başa Geldiğinde çok büyük bir problem olan çarpıp kaçma trafik kazalarında ilk önce sakin olunmalı ve önleminizi almalısınız .
Allah korusun bir gün gidiyorsunuz ve bir araç size çarptı, ardından olay yerinde durmayarak uzaklaştı. Bu durumda ne yapmamız gerekir?
Öncelikle karşı taraf durduysa ve daha sonra uzaklaştı ise olay anında hemen kazanın fotoğrafını ve özellikle karşı tarafın plakasını çekin veyahut almaya çalışın. Olay anının fotoğrafı elinizdeki en büyük delil olacaktır.

Eğer araç olay yerinde durmayıp kaçtıysa plakasını almaya çalışın ve daha sonra aracınıza yol üzerinde arka reflektör koyarak kendi güvenliğinizi alın. Ardından polis çağırarak yardım isteyin. Polis olay yerinde geldiğinde kaza değerlendirme raporu şeklinde bir matbu tutanak tutacaktır. Eğer tutmuyorsa uygun bir dille bunun tutulması gerektiğini ifade edin. Ancak bu tutulan tutanak sizin açınızdan bir handikap olacaktır. Çünkü karşı tarafın plakası rapora yazılsa dahi bu bir değerlendirme tutanağı olduğundan aracınızın kaskosundan yapılacak bir hasar olacaktır.
Peki bu rapor ne işime yarayacak derseniz, bu rapor kaskonuz sizden herhangi bir tutanak istediğinde karşılığında vereceğiniz rapor olacaktır.

Peki kaçanın yanına kar mı kalacak ? diye sorarsanız
Bunun için yapacağınız elinizde tutanak varsa, yoksa olay yerinin kendiniz basit bir krokisini boş kağıda çizip bir dilekçeyle birlikte Bulunduğunuz yerdeki trafik mahkemesine başvurmak olacaktır. Dosya üzerinden açılan dava sonucunda mahkeme gerekli işlemleri yapmaktadır. Eğer Bulunduğunuz yerde Trafik mahkemesi bulunmuyorsa Sulh Hukuk Mahkemesine başvurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.