Header Ads

Ehliyet GBT Nedir Nasıl Alınır


Çoğu iş başvurusunda yol belgesi ve Rusumda karşınıza çıkan ehliyet GBT si nedir ve nasıl alınır dersek, ehliyet GBT si gelen anlamda ehliyet bilgilerinin onaylı Dökümüdür.
Ehliyet GBT'si trafik şubelerinden alınmakta olup trafik sisteminden bir çıktıdır. Ehliyet GBT si ehliyetinizi aldığınız tarihten bu yana tüm cezalarını içeren bir döküm belgesidir.
Ömür boyu yediniz tüm cezalar ehliyet GBT'sinde yer almaktadır.

Ehliyet GBT'si Genelde iş başvurularında, şoför alımlarında, belediyelerden yol belgesi, ticari taksiler için rusum belgesi alımlarında, çeşitli kuruluşlar tarafından sıklıkla istenmektedir. Ayrıca Psikoteknik kurslarına girişlerde istenen ehliyet GBT si trafik kuruluşlarından alınmaktadır.

Ehliyet GBT'si Nereden Alınır

Bu belge her trafik kuruluşundan alınabilmektedir. Trafik tescil ve denetleme şube müdürlüklerinden ehliyetiniz ve kimliğiniz ile birlikte gittiğinizde Bu belgeyi alabilirsiniz. Ancak ehliyet GBT si alımında bizzat kendiniz gitmeniz gerekmektedir. Başka bir kişinin yerine ehliyet GBT si verilmemektedir.

Barkodlu Ehliyet GBT Nasıl Alınır

2018 yılı itibariyle artık çoğu kurum e devlet üzerinden alınan ehliyet GBT si istemektedir. Barkodlu ehliyet GBT si adı verilen belge, e devlet uygulaması üzerinden alınabilmektedir. E devlet üzerinden Sürücü Ceza Bilgisi Barkodlu Belge Doğrulama hizmetini kullanarak barkodlu ehliyet gbt alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.