Header Ads

B Sınıfı Motosiklet Kullanabilirmi B Sınıfı Ehliyet Hangi Cins Motosikletleri Sürebilir

d

2017 yılında değişen yeni sistemle ehliyetlere farklı özellikler getirilmiştir. Bu yeni ehliyet sistemine göre hangi sınıf araçlar kullanılabilir bilmiyorsanız , yeni tip ehliyet sistemine göre kullanılabilecek araçlar yazımızı göz atmanızı tavsiye ederiz.
Peki yeni tip ehliyetlere göre B sınıfı motosiklet kullanabilirmi

2017 yılında değişen ehliyet sistemi ile B sınıfı , yani otomobil sınıfı ehliyete sahip kişilerin motosiklet kullanmaları ile ilgili bir değişiklik getirilmiştir. Ancak bu değişiklik sınırlı ölçüdedir.

Yeni tip ehliyet sistemi ile eski tip B ehliyeti değişmiş ve yine aynı isimde B ehliyeti olmuştur. Ancak 2016 ve öncesinde eski tip B ehliyetinde otomobil kamyonet ve minibüs cinsi araçlar sürülebilirken, yeni tip 2017'den sonra verilen B sınıfı ehliyetler de minibüs kullanma özelliği kaldırılmıştır. Bunun yerine farklı olarak M cinsi araçların kullanılmasına olanak sağlanmıştır. Peki M tipi ehliyetin kullanabildiği araçlar nedir diye soracak olursanız, M sınıfı ehliyetin kullanabildiği araçlar yani M sınıfı araçlar , Moped olarak geçen motorlu bisikletlerdir. (Moped, sınıflandırılması ise yönetmelikte 50 CC geçmeyen en fazla 45 kilometre hıza ulaşabilen motor bisikletleri kapsayan araçlara verilen isimdir)

Yani yeni tip ehliyetler ile artık B sınıfı ehliyete sahip kişiler Moped cinsi araçları kullanabileceklerdir. Bu sayede 50cc motor ehliyet gerekir mi sorusunun cevabı karşılanmış olur. 50 CC motosikletler size ufak gelmesin. Büyükşehirlerde rahatlıkla kullanılabilen Mopedler oldukça kullanışlı ve trafikte sizi oldukça rahatlatacak araçlar olup, kullanışı oldukça pratiktir.

M sınıfı ehliyet üzerindeki daha büyük diğer motosiklet araçlar artık A sınıfı ehliyetler ile görülebilmektedir. Eski tip A2 ehliyetin yerine A1 ve A cinsi ehliyetler almıştır.

Diğer ehliyetlerin hangi eski cinslerini kapsadığını görmek isterseniz, değişen ehliyetler nasıl kullanılır yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.